Aktuális tábori programjaink

 

Őrségi tábor

Orfalu, 2012.júl 7-13.

 

Egyszer az iskola matektermében összeült két tanár néni, azzal az ötlettel,hogy tábort fognak szervezni a tanév befejezése után. Nem is akármilyet, hanem matekot. Maguk sem nagyon bíztak a sikerben, hisz ki az a gyerek,aki nyáron is matekozni akar??? De csodák csodájára, a kihirdetést követően hamar betelt a létszám.

 Az idő biztos hétmérföldes csizmában jár, mert idén már a 6. tábort szervezték!

Helyének az Őrséget választották, ami Magyarország egyik legszebb vidéke. Szinte tapintani lehet a békét, csendet, nyugalmat. Talán ennek is köszönhető, na meg a varázspornak, amit a tanár nénik hintenek a táborozókra, de egyre több a visszajáró, és az évet azzal a mondattal kezdik:- Ugye idén is lesz tábor?

Az újak először meglepődnek a környezeten, hiszen „csak” zuhanyzó van,ha esik az eső,akkor térdig érő sár…,.sőt nekik kell teríteni,mosogatni is. De látják, hogy a régiek milyen természetességgel teszik, és hamar átveszik a stílust. Sőt, azok, akik az elején idegenkedtek a mosogatástól, boldogan újságolják, hogy már megtanulták! Nevelik is őket, ha telefonálnak, rájuk szólnak,hogy inkább a társával beszélgessen,őt hallgassa vagy a madárcsicsergést. 1-2 nap után már eszükbe sem jutnak ezek a technikai dolgok. Rácsodálkoznak a csillagos égre, a sokszínű bogarakra, madarakra, a tábortűznél órákig képesek ücsörögni, és csak bámulni a fahasábok izzását. 

Egy borús tavaszi napon épp az egyenletek rejtelmeiről tanultunk, amikor az egyik gyerek felkiáltott: --Már csak 52-t kell aludni a táborig!- Ekkor az óra menete kicsit megállt, látszott a „régi” táborosok arcán, hogy gondolatban az Őrségben járnak. Ki tudja, mire gondoltak? Talán a sok közös játékra, a biliárdra.,csocsópartikra? Vagy az erdő közepén a Hársas- tóra? A fürdőkre, ahol a csúszdán kék-zöld foltokat szereztek, de mégis mosolyogva mentek az újabb körre? Lehet, hogy a szombathelyi történelmi emlékparkban jártak, ahol légionáriusoknak öltözhettünk be? A sokféle kézműves foglalkozásra ( gyöngyfűzésre , pólófestésre,agyagozásra)? Grazban, a siklóra, az óratoronyra? Valakinek egy csibész mosoly jelent meg az arcán, ő biztos a kareokira, ahol teli torokból énekelt, gitározott egy tollasütővel. Abban biztos vagyok, hogy volt olyan, akinek az éjszakai túra jutott eszébe, amikor éjjel 2-kor síri csöndben feküdtünk az erdő közepén, és olyan gyönyörű csillagos volt az ég, amilyen Pesten soha.- Ott egy hullócsillag!- kiáltott fel valaki ,és  valóban,hosszú perceken át hulltak a csillagok. 

ajnos az ábrándozásainkat a csengő éles hangja szakította félbe. Összemosolyogtunk, mert tudtuk, hogy idén is ilyen élményekben lesz részünk, sőt jövőre is, és azután is, és azután..:-) 

 

A tanár nénik közül az egyik.:-)

 

A fotók megtekintéséhez kattintson ide!

 

 

 

ady@iskola.kispest.hu